Followers

Monday, October 18, 2010

penjejak ardussyam...

Alhamdulillah..
Alhamdulillah..
Alhamdulillah..
Tiada tempat pemujian yg selayaknya melainkan Dia.. yg menghantar al faqirah ke bumi Syam, bumi barokah.
yg memperkenalkan alfaqirah akan kaum bangsa yg pernah didalamnya di utuskan seorang Rasul Mustofa s.a.w.

Sungguh, betapa hati pedih pilu, saat hati merasai dan dapat menghayati apa yg kau rasai.. Keprihatinan mu, kesabaran mu, kecekalan mu..... Tiada terukir melainkan di hati-hati pencinta mu.. Setiap malam, ku menanti kehadiran mu, dan ku terus menanti... ku terasa tempias barakah mu, sungguh terasa. Ku ingin cium pipi mu, ku ingin kucup tanganmu andai ku berada disisi mu. Halal bagiku. Di dalam kepekatan malam, ku terasa sempoi-sempoi angin, ku lihat bintang-bintang yg memancar cahayanya, meskipun cahayanya tidak seterang cahaya sang matahari, tp ku sudah bersyukur dapat merasai cahaya bintang.

Setiap satu, adalah bersamaan seribu satu yg tiada penghujung. Harus di hirup, hingga bisa mengubati amal. Khazanah-khazanah yg tidak terusik.. ibarat satu pameran di muzium bagi mereka2 yg tiada cinta akannya dlm hati mereka, melainkan pada kaum arrosikhin fil `ilm. ianya ibarat makanan yg lazat, tersedia di hadapan mata..

من فتح له باب من الخير فلينتهزه فانه لا يدري متى يغلق عنه
Sesiapa yang dibukakan baginya pintu kebaikan, maka rebutlah pintu tersebut, kerana sesungguhnya dia tidak tahu bila pintu itu akan tertutup kembali.

هيا نبني ما نقضنا, نغسل ما نجسنا, نصلح ما أفسدنا, نصفو ما كدرنا, و نرجع الى مولانا عز و جل
Marilah kita bina apa yg telah kita runtuhkan, kita bersihkan apa yg telah kita kotorkan, kita pulihbaikkan apa yg telah kita rosakkan, kita jernihkan apa yg telah kita keruhkan, kita kembali kepada Tuhan Robbu `Azza wa Jalla.

No comments:

Post a Comment